torsdag 22 september 2011

Tranor i öronen

Jag har gjort små origamiörhängen. De dansar runt straxt över axlarna när man går! Tranor är en sån vacker symbol för fred och bär med sig en sann berättelse på sina vingar. Sadako Sasaki var en liten flicka i Hiroshima, Japan. Hon var två år gammal när atombomberna fälldes över hennes stad. Hon insjuknade i Leukemi som följd av strålningen. Hon hade hört den Japanska legenden om papperstranorna, att om man viker tusen svanor kommer ens högsta önskan att slå in. Hon han vika 644 tranor...Efter hennes död vek hennes klasskamrater resten.Hon dog av Leukemi när hon hade fyllt 11 år. Papperstranorna har kommit att symbolisera fredsrörelsen mot atombomber.

4 kommentarer:

Barnens Hjältar sa...

Föreläsningarna handlar om ADHD, asperger och liknande :-)
Det går inte kommentera dina inlägg om man inte går via bloglovin. Det är något med koderna som är fel tror jag för det finns ingen länk att klicka på om man går direkt till bloggen via adressen.

YoKo - Liten Anna sa...

Ja, jättekonstigt, det är en bugg i blogger, har gjort allt som går enl. blogger....hmMkt intressant, jag skulle gärna gå på en av dina föreläsningar om du är i trakterna av stockholm ngn gång!

Helena sa...

Ahhh, saaaa fina Annika! Jag viker tranor ofta, har en hel burk med dom :)

YoKo - Liten Anna sa...

Åh, vad ska du önska? Nej förresten, det ska vara en hemlighet...

http://rpc.twingly.com/

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

bloggportalen.aftonbladet.se