Att ta tillvara på sommarens sista strålar!


Jag har hittat på två nya recept på piroger: Inbakat ägg med bacon och korvpirog med bacon och ost! Det är perfekt utflyktsmat och barnen älskar paketet och att kunna äta maten utan gnäll om kladd...

Nam Nam!

Pirog med korv.

Recept: Deg: smält 100g smör, värm 2,5 dl vatten till kroppstemperatur, blanda i 50g jäst, ca.8 dl. vetemjöl och 1krm salt. Knåda och jäs i ca 1 h. Linda korvarna i bacon och ost och gucka in korvrullen i deg så att degen täcker korvrullen. In i ugnen i 200°c i ca 12 minuter, ta ut, pensla med vispat ägg, strö över sesamfrön (och flingsalt om du har).


Inbakat ägg rullat i bacon.

Recept: Deg: smält 100g smör, värm 2,5 dl vatten till kroppstemperatur, blanda i 50g jäst, ca.8 dl. vetemjöl och 1krm salt. Knåda och jäs i ca 1 h. Koka ägg (mellan kokt), linda äggen i bacon och gucka in ägget i deg så att degen täcker ägget. In i ugnen i 200°c i ca 12 minuter, ta ut, pensla med vispat ägg, strö över sesamfrön (och flingsalt om du har).

Kommentarer