Japanska kakor: Dorayaki

Detta är super både för barnkalas och vuxenkalas, detta är en lite nyttigare kaka fylld med proteiner!




Recept för 5 st.

Kakan
5 dl vetemjöl
4 tsk socker
2,5 dl vatten
1 äggvita
rapsolja att steka i

Fyllning
ca. 2dl kokade och mosade azukibönor + ca. 0,3-0,5 dl socker

Söta azukibönpastan efter behag ( jag tycker att man klarar sig med 3 msk socker), smaka av. Detta är kakfyllningen, ställ undan denna tills kakorna är färdiga.

Vispa äggvitorna hårt. I en annan bunke: blanda mjöl, socker och vatten och vispa tills du får en jämn smet. Häll i äggvitan och blanda lätt.
smörj en stekpanna (helst ett plättjärn) och låt den bli varm innan du häller i smeten i ca 0,5 dl små klickar. När det börjar att bubbla på ovansidan vänder du på kakorna och steker i ytterligare 30 sekunder eller tills smeten har stelnat helt. Lägg upp hälften på ett fat och klicka på all fyllning, lägg sedan på resterande som lock över de fyllda underdelarna. Färdigt! Kan serveras varma eller kalla (går utmärkt att frysa in)

Kommentarer

Anonym sa…
Åhå, de här måste jag prova baka :D och nu finns du på bloggen. Välkommen!! :)
http://www.doublejcherrycoke.com/2012/04/halla-dar-mot-yoko-liten-anna.html
Anonym sa…
Glad påsk på dig!
Hoppas att ni hade ett bra firande och att ni inte kom hem förrän sent (eller tidigt, beroende på hur man ser det!).
ulla sa…
Hur länge kokas bönorna?

Bara måste göra dessa.Fick bönor i present direkt från Japan så till helgen hoppas jag kunna göra dessa.
Hoppas på svar innan dess.
Yoko sa…
De ska blötläggas över natten och sedan kokas i 30 minuter, skoj att du provar!
Yoko sa…
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ulla sa…
Tack Anna för snabbt svar.Kommer verkligen att försöka att göra dessa godsaker.Trevlig helg önskar jag dig