Marinerad och friterad kyckling på japanskt vis



Det här är en av mina absoluta favoriträtter, jätte gott tillsammans med en grönsallad för ett lättare alternativ!

Recept för 4 pers

ca 0,5 kg kycklinglårfiléer
potatismjöl
1dl soya
2msk socker
1msk mirin (finns i japanska och asiatiska affärer, kan ersättas med sake eller hoppas över)
Rapsolja för fritering
Frityrpapper för att lägga de friterade bitarna på (så att överflödig olja sugs upp i pappret) kan ersättas med tidningspapper


1. lös upp sockret i soyan och mirin (om ni har mirin dvs).
2. skär kycklinglårfiléerna i ca 2x2 cm bitar och släng ner i marinaden, låt stå ca 10 min
3. häll upp potatismjöl i en djupskål
4. häll upp olja i en kastrull (det ska vara ca 5cm med olja från botten), sätt på oljan på hög värme, men se upp så att det inte blir för hett (brandrisk). Ni kan se när oljan är tillträckligt varm genom att slänga ner en liten liten bit kykling och se om det puttrar kring den...svårt att beskriva med ord!
5. lyft upp ett par kycklingbitar och släng ner i potatismjölet, vänd dem i potatismjölet lite snabbt och ner i oljan med dem!
6. bitarna är färdiga när de har fått en gyllenbrun ton
7. lägg bitarna på lite tidningspapper eller frityrpapper
8.fortsätt på samma vis

Kommentarer

Det ser riktigt gott ut det där!
Tack förresten för kommentaren :-)