Rysk Pelmeni
Rysk Pelmeni med svampsoppa. Pelmeni är lite likt tortelini men mycket godare!
Stek lite svamp med gul lök
Blanda ihop: 4dl vetemjöl, 3 ägg,2msk olja, lite salt ca 0,5 tsk. Knåda tills degen blir smidig
Kavla ut (bättre än jag har gjort här) och stansa ut små rundlar (jag har använt ett vattenglas)
Lägg på ca. en msk. fyllning och tryck ihop rundeln så att den ser ut som en halv cirkel
Tryck ihop kanterna på halvcirkeln så att de ser lite finare ut....mina blev lite sådär (men jag skyller på barn)
Släng ner i kokande vatten och koka tills de flyter upp till ytan (jag brukar visserligen koka några minuter extra)
Stek lite svamp med gul lök
Blanda ihop: 4dl vetemjöl, 3 ägg,2msk olja, lite salt ca 0,5 tsk. Knåda tills degen blir smidig
Kavla ut (bättre än jag har gjort här) och stansa ut små rundlar (jag har använt ett vattenglas)
Lägg på ca. en msk. fyllning och tryck ihop rundeln så att den ser ut som en halv cirkel
Tryck ihop kanterna på halvcirkeln så att de ser lite finare ut....mina blev lite sådär (men jag skyller på barn)
Släng ner i kokande vatten och koka tills de flyter upp till ytan (jag brukar visserligen koka några minuter extra)
Kommentarer