Att ta tillvara på sommarens sista strålar!

Jag har hittat på två nya recept på piroger: Inbakat ägg med bacon och korvpirog med bacon och ost! Det är perfekt utflyktsmat och barnen älskar paketet och att kunna äta maten utan gnäll om kladd...
Nam Nam!

Recept: Deg: smält 100g smör, värm 2,5 dl vatten till kroppstemperatur, blanda i 50g jäst, ca.8 dl. vetemjöl och 1krm salt. Knåda och jäs i ca 1 h. Linda korvarna i bacon och ost och gucka in korvrullen i deg så att degen täcker korvrullen. In i ugnen i 200°c i ca 12 minuter, ta ut, pensla med vispat ägg, strö över sesamfrön (och flingsalt om du har).

Inbakat ägg rullat i bacon.
Recept: Deg: smält 100g smör, värm 2,5 dl vatten till kroppstemperatur, blanda i 50g jäst, ca.8 dl. vetemjöl och 1krm salt. Knåda och jäs i ca 1 h. Koka ägg (mellan kokt), linda äggen i bacon och gucka in ägget i deg så att degen täcker ägget. In i ugnen i 200°c i ca 12 minuter, ta ut, pensla med vispat ägg, strö över sesamfrön (och flingsalt om du har).
Kommentarer