"Laga Rysk/Ukrainsk Pelmeni"
Deg:
1ägg
0,6 dl vatten
1 msk olja
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl
Häll ut mjölet på ett bakbord eller stor bakbunke, gjör ett hål mitt i där du häller ett knäckt ägg, skopa mjöl över ägget och börja at knäda lite, häll på vatten och olja (lite i taget) och salt. Knåda tll en fast och fin deg.
Kavla ut till lasagneplatt-tunn deg.
Tryck ut rundlar med ett dricksglas, full rundlarna med nedanstående fyllning.
Vego Fyllning:
3 kokta potatisar
2 gullökar
1/2 tsk salt
1krm peppar
1 vitlöksklyfta
Lite dill
Finhacka och stek löken, pressa i vitlöken och stek lite till. Mosa potatisarna, hacka dillen och blanda ihop alla ingredienser. Lägg fyllningen (ca en rågad tesked) som en liten boll mitt i den utttagna rundeln pelmenideg, tryck ihop kanterna och för ihop ändarna så att den ser ut som en tortelini
Kött Fyllning:
200 g nötfärs
1 gul lök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Finhacka och stek vitlöken, blanda den med de andra ingredienserna.Lägg fyllningen (ca en rågad tesked) som en liten boll mitt i den utttagna rundeln pelmenideg, tryck ihop kanterna och för ihop ändarna så att den ser ut som en tortelini
Koka den färdiga pelmenin i rikligt med vatten tills den flyter upp på ytan. Servera med stekta ringar av gullök med smör och dill alternativt med creme fraiche!
Kommentarer