"Laga Rysk/Ukrainsk Pelmeni"



Deg:
1ägg
0,6 dl vatten
1 msk olja
1/4 tsk salt
3 dl vetemjöl

Häll ut mjölet på ett bakbord eller stor bakbunke, gjör ett hål mitt i där du häller ett knäckt ägg, skopa mjöl över ägget och börja at knäda lite, häll på vatten och olja (lite i taget) och salt. Knåda tll en fast och fin deg.

Kavla ut till lasagneplatt-tunn deg.

Tryck ut rundlar med ett dricksglas, full rundlarna med nedanstående fyllning.



Vego Fyllning:
3 kokta potatisar
2 gullökar
1/2 tsk salt
1krm peppar
1 vitlöksklyfta
Lite dill

Finhacka och stek löken, pressa i vitlöken och stek lite till. Mosa potatisarna, hacka dillen och blanda ihop alla ingredienser. Lägg fyllningen (ca en rågad tesked) som en liten boll mitt i den utttagna rundeln pelmenideg, tryck ihop kanterna och för ihop ändarna så att den ser ut som en tortelini


Kött Fyllning:
200 g nötfärs
1 gul lök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Finhacka och stek vitlöken, blanda den med de andra ingredienserna.Lägg fyllningen (ca en rågad tesked) som en liten boll mitt i den utttagna rundeln pelmenideg, tryck ihop kanterna och för ihop ändarna så att den ser ut som en tortelini





Koka den färdiga pelmenin i rikligt med vatten tills den flyter upp på ytan. Servera med stekta ringar av gullök med smör och dill alternativt med creme fraiche!

Kommentarer

Åh, det där såg ju riktigt gott ut. Det får jag nog testa att göra.